piątek, 17 stycznia 2014

Łosoś w orzechowej panierce


Składniki:
  • 40 dkg. łososia
  • 100 g. masła lub margaryny
  • 3 łyżki musztardy czosnkowej Kamis
  • 1 łyżka miodu
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 4 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
Wykonanie:

W misce mieszamy rozpuszczone masło, musztardę i miód. W drugiej misce mieszamy bułkę tartą, orzechy i pietruszkę.

Filety łososia tniemy na 4 cm. paski, posupujemy solą i pieprzem. Każdy filet smarujemy mieszanką miodowo-musztardową, a następnie posypujemy posypką z drugiej miski.

Łososia układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku przez 25 min. w 170°C.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz