środa, 5 lutego 2014

Krewetki maślano-czosnkowe


Składniki:
  • 30 szt. średnich krewetek
  • 80-90 g. masła
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól morska
oraz:
  • opiekana bagietka czosnkowa
  • inne pieczywo
  • sałata, pomidorki... czy co tam lubicie :)
Wykonanie:

Rozmrożone krewetki (jeśli używamy mrożonych) mieszamy w misce z pietruszką i czosnkiem pokrojonym w plasterki, odstawiamy na pół godziny.

Na dnie naczynia żaroodpornego układamy parę plasterków masła, wrzucamy krewetki. Na wierzch rozkładamy pozostałe masło, oprószamy solą morską.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200ºC i zapiekamy przez 8-10 min. W trakcie pieczenia parę razy mieszamy krewetki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz