- 8 łyżek drobno startego parmezanu
- 80 g. sera feta
- 80 g. serka kremowego śmietankowego (np. Hochland)
- 4 krewetki
- kilka pomidorków koktajlowych
- grubo mielony pieprz
- 4 garście mrożonego szpinaku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
Wykonanie:
Na patelnię wlewamy oliwę. Po chwili wrzucamy posiekany drobno czosnek, szklimy przez minutę. Dodajemy szpinak i smażymy ok 4 min., aż zmięknie i odparuje.
Przestudzony szpinak przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy parmezan, fetę i serek śmietankowy. Blendujemy. Masę przekładamy do dwóch kokilek, na wierzchu układamy krewetki i pomidorki. Posypujemy pieprzem.
Zapiekamy w piekarniku przez 15 min. Podajemy na gorąco.
ooo, koniecznie do zrobienia! :)
OdpowiedzUsuńwygląda ślicznie! super pomysł na śniadanie :)
OdpowiedzUsuń