- 250 g. mąki pszennej
- 150 g. cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 140 ml. kwaśnej śmietany 12%
- 125 ml. oleju
- 2 jajka
- 1 łyżka miodu
- 1 szkl. malin
- cukier puder do posypania
Wykonanie:
W jednej misce mieszamy składniki suche: przesianą mąkę, cukier i proszek. W drugiej składniki mokre: rozmącone jajka, śmietanę, olej i miód.
Składniki mokre wlewamy do suchych, dodajemy maliny i mieszamy krótko łyżką, tylko do połączenia.
Ciasto nakładamy do papilotek umieszczonych w formie do muffin i babeczek, do 3/4 wysokości papilotek.
Pieczemy 20 min. w temp. 190-200°C do ładnego zrumienienia.
Muffinki studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz