- 4 jajka
- 2 garście świeżego szpinaku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 op. serka kremowego Apetina PESTO I RUKOLA (250 g.)
- 2 ząbki czosnku
- odrobina masła
- 2 łyżki startego parmezanu
- sól i pieprz
- gałązka tymianku
Wykonanie:
Na oliwę wrzucamy opłukany i osuszony szpinak. Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Smażymy 3 min. Rozkładamy do wysmarowanych masłem kokilek o średnicy 9 cm. Na szpinak wykładamy serek Apetina (po pół opakowania na każdą porcję).
Do każdej kokilki wbijamy ostrożnie po jednym jajku. Oprószamy solą i grubo mielonym pieprzem, posypujemy startym parmezanem i listkami tymianku.
O, uwielbiam!
OdpowiedzUsuńJuz chyba wiem, co jutro na sniadanie bedzie!
:)